Voor en door vrouwen

Ter ere van internationale vrouwendag brengen de makers van Delirium voor de vijfde keer Deliria uit. Een bier gebrouwen voor en door vrouwen.

Honderd vrouwen van over de hele wereld die direct of indirect met Brouwerij Huyghe zijn verbonden, komen naar België. Een deel daarvan slaat aan het brouwen. Het recept voor Deliria is in 2013 door zo’n zelfde groep vrouwen bedacht.

Joël de Heus, vertegenwoordiger van de brouwerij, vertelt: ‘Deliria bewijst dat vrouwen niet alleen maar fruitbier drinken. In 2013 hebben ze zelf het recept bedacht. Het resultaat lijkt op de klassieke Delirium, maar is iets frisser en heeft zelfs wat weg van chardonnay door de verschillende gisten. Door dry hopping komen de aroma’s en smaken nog beter naar voren.’

We can do it!

Vrouwen krijgen een groter aandeel in deze, voornamelijk mannelijke, wereld. Ze brouwen vaker, maar drinken ook steeds meer bier. Ook leuk: de bekendste autoriteit op het gebied van bier in Nederland is een vrouw, namelijk bierprofessor Fiona de Lange. Hoe dat komt? Volgens Joël de Heus ligt dat aan het groeiende aanbod bieren. ‘Er worden steeds meer spannende biersoorten aangeboden en speciaalbier is hipper dan ooit. Bier is er in zoveel variaties, dat er voor ieder wat wils is. Daarbij is bier een trend. Bijna overal vind je bijzondere bieren. Daardoor gaan mensen meer proeven. Het stereotype beeld dat vrouwen alleen fruitbier drinken is zeer gedateerd. Van trippels tot IPA.’ Kortom: de bierwereld houdt van vrouwen en vrouwen houden van bier!

DELERIA wordt in een kleine oplage verspreid over de hele wereld. Biercafé Olivier Utrecht is een van de lucky few die Deliria aanbieden. Op de hoogte blijven? Check hier onze Facebookpagina en onze venue op Untappd.

deliria bier

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Utrecht