Originele witbier

Dit weekend gaat zomers worden! En met tropische temperaturen drinken we het liefst… juist, witbier. Maar om het cliché iets minder clichématig te maken, geven wij je graag een aantal toffe witbier varianten die het proberen waard zijn!

Blanche de Namur

Blanche de Namur is een zeer goed uitgevoerd, klassiek witbier. Het is genoemd naar de vrouwe Blanche van Namen die in de 14e eeuw leefde. Zij trouwde en vertrok naar Scandinavië. Het bier is later aan haar opgedragen. Kenmerkend voor dit bier zijn de frisse citrussmaak. Een beetje koolzuur geeft de Blanch de Namur bier een fijne sprankeling.

Mongozo buckwheat white

Een biologisch en glutenvrij witbier. Totaal geen reden om dat inferieur te vinden, want met de Mongozo gaat er voor velen een wereld open. De smaak voldoet aan wat je van een goed witbier mag verwachten. Ook voor mensen zonder glutenallergie het proberen waard!

Maneblusser

In Mechelen maakt Brouwerij het Anker de Maneblusser. De naam en het blussertje op het etiket zijn afkomstig van het verhaal van een dronkeman die meende dat hij de maan zag branden. Hij sloeg alarm en het hele dorp liep uit om te helpen totdat het om een vals alarm bleek te gaan. Sindsdien staat de Mechelaars bekend als de Maneblussers. In de fles een licht blond bier met een frisse smaak.

Celis White

We schreven er al eerder een blog over. Dit Belgische witbier is gebouwen in Austin, Texas. Brouwerij van Steenbergen is de enige die dit bier in de EU mag brouwen. Het bier valt op door de fruitige tonen en lange, frisse afdronk.

Naast deze mooie exemplaren hebben we natuurlijk altijd nog een aantal toffe verrassingen op de tap. Loop binnen, schuif aan en ontdek!

Op de hoogte blijven van biernieuws en -fun? Volg ons op Facebook en check onze venue op Untappd.

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Utrecht