Bij Olivier staat op ’t menu het onmisbaar frietje met een kwak mayonaise, het zwarte goud (mosselen) op verschillende manieren bereid en een koffiecompleet wordt de geserveerd met typisch Belgische praline’kes.

Er is natuurlijk een uitgebreide bierkaart met vers getapte Belgische pintjes en heerlijke speciaal bieren op de fles.

Lunch

Boterhammen

Keuze uit: wit of donker vloerbrood

Gerookte zalmspread

met Amsterdamse uitjes

9,50

Oude kaas (veg)

met mosterd

5,50

Gehaktbal

met trappistenkaas en tomatensaus

7,50

Smos

Vlaams broodje gezond met jonge kaas en ham

7,00

Rundercarpaccio

met parmezaan, pittenmix en pestodressing

8,50

Ossenworst

met truffelmayonaise

7,50

Croque's

Gegratineerde dikke boterhammen van wit desembrood

Croque Sandwich

met gegrilde kip, bacon, tomaat, kaas, gemengde sla en mosterdmayonaise

10,00

Croque Fromage (veg)

kaas

5,50

Croque Monsieur

ham en kaas

6,00

Croque Madame

ham, kaas en spiegelei

6,50

Croque Bruxelles (veg)

met brie, honing en pijnboompitten

7,00

Croque Rubens

met mozzarella, spek en tomaat

7,50

Speciaaltjes

Zomerse groentenquiche (veg)

gevuld met spinazie, tomaat, Blacksticks Blue en truffelmayonaise

8,50

Pulled pork

op een brioche bun, met cajunmayonaise

8,00

Soepkes

Geserveerd met vloerbrood

Mosterdsoep (veg)

6,50

Bomma’s tomatensoep (veg)

met cherrytomaat en basilicum

5,50

Kroketten

Keuze uit: wit of donker vloerbrood

Garnalenkroketten

met mosterdmayonaise

11,50

Runderkroketten

met mosterd

8,00

Kaaskroketten

met mosterdmayonaise

8,50

Vegetarische kroketten

met cajunmayonaise

6,50

Eiergerechten

Keuze uit: wit desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood

Vlaamse omelet

met spek, groenten en roseval-aardappels

9,00

Uitsmijter

met spek, kaas en tomaat

8,50

Uitsmijter

met ham en/of kaas

7,50

Andere lunchgerechten

Voor de kleine of de grote trek, geserveerd met brood

Krabsalade

haricots verts, rode ui en kwartel-ei

11,50-16,50

Salade geitenkaas (veg)

met walnoten, rode ui, cherrytomaat en mosterd-tijmdressing

8,50 -13,50

Caesar salade

van romaine sla, gemarineerde kippendijen, ansjovis, croutons, spek, parmezaan en Caeserdressing

10,50 - 15,50

Mosselen

Geserveerd met cocktail- en looksaus met keuze uit brood of Vlaamse fritten. Voor een lekker speciaalbier bij de mosselen adviseren wij u graag.

Mosselen Olivier

gekookt in Olivier Tripel met spek, ui en champignons

20,50

Mosselen naturel

18,00

Mosselen in witte wijn

19,50

Mosselen met look

19,50

Mosselen in Hoegaarden

19,50

Let op:

Wij proberen het hele jaar door goede kwaliteit mosselen in te kopen. Het kan zijn dat wij geen mosselen op voorraad hebben in de maanden april, mei en juni in verband met de kwaliteit. De bediening zal u hierover informeren.

Zoetigheden

Luikse wafel

met warme kersen, vanille-ijs en slagroom

8,00

Luikse wafel met Nutella

met vanille-ijs en slagroom

8,00

Bananensplit

met vanille parfait, pinda's en chocoladesaus

7,00

Appeltaart

met slagroom

4,00

Appeltaart

zonder slagroom

3,50

Carrotcake

met slagroom

4,00

Carrotcake

zonder slagroom

3,50

Diner

Brood

Botram met smeersels

aïoli, duvelse boter en roomboter

4,50

Botram met aïoli

4,00

Soepkes

Ook te bestellen als maaltijdsoep

Mosterdsoep (veg)

met crème fraîche

6,50 - 9,50

Bomma’s tomatensoep (veg)

met trostomaat en basilicum

5,50 - 8,50

Voorgerechten

Rundercarpaccio

met parmezaan, pittenmix en pestodressing
Biertip: De Konick | amber | 5% | kruidig | bitter

11,50

Kaas- en garnalenkroket

met een punt brood en mosterdmayonaise
Biertip: Olivier Tripel | huisbier | 8% | moutig | chouffe-ig

9,00

Bal gehakt

met trappistenkaas
Biertip: Rodenbach | Vlaams bruin | 5,2% | fruitig | licht zuur | verrassend

8,00

Gerookte ganzenborst

met frisse cranberrycompote en gekarameliseerde schorseneren
Biertip: Pauwel Kwak | amber | zoetig | 8,4 % | caramel | koetsiersglas

8,50

Sardines in tempura

met kervel, peterselie, komkommer en artisjokhartjes
Biertip: Bootjesbier | amber | kruidig | 7% | verfrissend | super lekker!

9,50

Vegetarische kroketten (2 stuks)

met cajunmayonaise
Biertip: Brugse Zot | blond | 6% | perzik | mout | toegankelijk

6,50

Salades

Voor de kleine of de grote trek, geserveerd met brood of Vlaamse fritten

Krabsalade

haricots verts, rode ui en kwartel-ei
Biertip: Weihenstephan | Hefe-weizen | 5,4% | tarwe | banaan | dorstlesser

11,50 - 16,50

Salade blauwe kaas (veg)

van Blacksticks Blue met appel, noten en roodloof
Biertip: Jacobus RPA | Rogge Pale Ale | 5,5 % | fruitig | bitter | grapefruit

11,00- 16,00

Caesar salade

Romaine sla, gemarineerde kippendijen, ansjovis, croutons, spek, parmezaan en Caesardressing
Biertip: Deugniet | blonde tripel | 7,5% | groene appel | hoppig | zoet

10,50 - 15,50

Voor Kleine Mannekes en Madammekes

Keuzemenu 10,-
Keuze uit:
kipfilet, kibbeling of mosselpannetje
Geserveerd met fritten, salade, mayonaise en appelmoes
En natuurlijk een heerlijke ijsco toe!

Hoofdgerechten

Natuurlijk geserveerd met Vlaamse fritten met een goeie kwak mayonaise

Kogelbiefstuk

met Chioggiabietjes, knolselderijmousseline en rozemarijnsaus
Biertip: Rochefort 6 | donkere trappist | 7,5% | zoet | moutig | perfect

19,50

Varkenshaas

met bosui, knolselderijmousseline en een jus van champignonsaus
Biertip: Corsendonk Pater | dubbel | 7,5% | abdijbier | zoet | fruit | moutig

18,50

Gentse waterzooi

met parelhoen, rozeval, groenten en een romige saus van Chimay Tripel
Biertip: Deugniet | blonde tripel | 7 ,5% | groene appel | hoppig | zoet

16,50

Beenhammetje

met knolselderijmousseline, Luikse groentjes en tijmjus
Biertip: Olivier Tripel | huisbier | 8% | moutig | chouffe-ig

19,50

Braadkip

met Bonne Femme en roseval-aardappel
Biertip: Westmalle Tripel | tripel | 9,5% | hoppig | banaan | moeder der tripels

18,00

Oostendse waterzooi

kabeljauw met spek, groenten, rozeval en een romige saus van Chimay tripel
Biertip: OMER | blond | 8% | licht zoet | fris | hoppig

18,50

Papillotte gevuld met botervis

met gemengde groenten en kreeftenfond
Biertip: Seef | blond | 6,5% | kruidig | boekweit | tarwe | haver | gerst

16,50

Zomerse groentequiche (veg)

gevuld met spinazie, tomaat en Blacksticks Blue geserveerd met knolselderijmousseline, groenten en truffelsaus
Biertip: Cornet | zwaar blond | 8,5% | eikenhout | vanille | zacht bitter

14,50

Kaasfondue (veg)

geserveerd met rauwe groenten en brood
Biertip: Tripel Karmeliet | tripel | 8,4% | kruidig | fris | volmaakt

17,50

Mosselen

Geserveerd met cocktail- en looksaus met keuze uit brood of Vlaamse fritten. Voor een lekker speciaalbier bij de mosselen adviseren wij u graag.

Mosselen Olivier

gekookt in Olivier Tripel met spek, ui en champignons

20,50

Mosselen naturel

18,00

Mosselen in witte wijn

19,50

Mosselen met look

19,50

Mosselen in Hoegaarden

19,50


Wij proberen het hele jaar door goede kwaliteit mosselen in te kopen. Het kan zijn dat wij geen mosselen op voorraad hebben in de maanden april, mei en juni in verband met de kwaliteit. De bediening zal u hierover informeren.

Nagerechten

Voor nagerechten, klik op 'zoetigheden' bovenin

Kaasplank

met Blacksticks Blue, Morbier Perrin, Utrechtse Geit en Le Petit Doruvael

11,50

Luikse wafel

met warme kersen, vanille-ijs en slagroom

8,00

Luikse wafel met Nutella

vanille-ijs en slagroom

7,00

Bananensplit

met vanille-parfait, pinda’s en chocoladesaus

7,00

Appeltaartje uit de oven

met boerenjongensijs en slagroom

7,50

Chocolade tompouce

Chocolademousse met oesterstout en zeezout met een krokantje van ontbijtkoek

7.50

Crème brûlée

van Chouffe-likeur

6,50

Vanilleparfait

met gemarineerde perzik en een schuim van passievrucht en zoethout

6,50

Cheesecake

van witte chocolade met rode vruchten

7,00

Hapjes

Hapjes aan d'n Toog

Bestelbaar tot 22.00 uur

Borrelplateau Olivier

mix van hapjes aan d'n Toog, warm en koud

16,50

Kaas- en garnalenkroket

met mosterdmayonaise

8,50

Kaasplank

Blacksticks Blue, Morbier Perrin, Utrechtse geit en Le Petit Doruvael

11,50

Botram met aïoli

4,00

Botram met smeersels

aïoli, duvelse boter en roomboter met zeezout

4,50

Portie oude kaas

met mosterd

5,50

Ossenworst

met truffelmayonaise

6,50

Vlaamse fritten

met mayonaise

3,50

Bestelbaar tot 23.55 uur

Bittergarnituur

30 stuks, verschillende warme hapjes

20,00

Bittergarnituur

15 stuks, verschillende warme hapjes

10,00

Portie olijven

3,50

Portie bitterballen

8 stuks

6,00

Portie bitterballen

16 stuks

12,00

Kaasstengels

8 stuks

7,00

Vegetarische borrelmix

kaasstengels en mini loempia’s

7,00