Hopus

Schuif aan bij Lizet en leer meer over de Hopus

Lizetje, zoals we haar liefkozend noemen, was de eerste Olivier dame die voor de camera durfde te verschijnen. Wat bleek? Het was meteen een schot in de roos! De charmante glimlach en manier van vertellen is zijn een match made in heaven. Met deze video zit je praktisch bij Lizet aan tafel. Als je hier geen zin in een biertje van krijgt, weten wij het ook niet meer. Door het hoge koolzuurgehalte en de beugelfles wil de Hopus nog wel eens met een flinke POP openknallen. En hoe harder de pop…, hoe meer… Tja, daar moet je de video maar voor kijken.

Het bier

Blond, koperkleurig en een dikke schuimkraag. De Hopus is een bier van hoge gisting gebaseerd op een geheim recept dat werd gebrouwen naar aanleiding van de bruiloft van Paul Lefebvre. Hopus heeft een uniek en origineel aroma. Deze geur wordt gekenmerkt door een mengeling van citrus- en fruitige toetsen.

De heldere aanzet wordt gekenmerkt door een intense en bittere smaakervaring.  Dit heeft het bier te danken aan de 5 gebruikte hopsoorten.  Vervolgens wordt de smaak gebalanceerd door de fruitige aroma’s, houtsmaken en zoete alcoholische toetsen.

In de lente brouwt de brouwerij ook de Hopus Primeur. Bij deze variant worden aan de vers gegiste Hopus hopbellen toegevoegd. Dit proces heet dry-hopping. Doordat de hop niet meegekookt wordt, trekken de tropische, fruitige aroma’s, kenmerkend voor hop, in het bier.

EBC 10 | EBU 40 | Zwaar blond | Licht koperkleurig | 8,5%

De Brouwerij

We zouden graag zelf een mooi stuk over de brouwerij schrijven, maar… Brouwerij Lefebvre heeft op haar eigen website de geschiedenis van de brouwerij prachtig beschreven. Omdat wij dit zelf niet beter kunnen, hebben we hun verhaal van de website geplukt. Klik daarom op onderstaande link om meer te lezen over de geschiedenis van deze brouwerij uit 1876!

Geschiedenis van brouwerij Lefebvre

 

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Utrecht