Celis White

Celis White, dé tip voor de zomer van onze Adonis

Ter ere van Rokjesdag maakten we een video met een bijpassend bier: Celis White. Als hommage and deze fantastische dag ging onze eigen Pieter-Bas uit de kleren. In eerste instantie wilde we hem een rokje aan doen, maar dit ging hem te ver. Vervolgens kwam ‘PB’ zelf met het idee om de bekende Old Spice reclame na te maken met Celis White in de hoofdrol. Dus dames, deze is voor jullie! Overigens is de Celis White ook voor de mannen onder ons een aanrader tijdens de warme dagen.

Het bier

Celis White is in oorsprong een Belgisch bier. Pierre Celis brouwde het jarenlang als de “Witte van Hoegaarden”. Later richtte hij een brouwerij op in Austin, Texas (USA) en bracht in 1992 het Belgisch witbier, gebrouwd volgens het eeuwenoude recept, op de Amerikaanse markt onder de naam Celis White. Brouwerij Van Steenberge verwierf het exclusiviteitscontract voor het brouwen en de verdeling in onze regio. Celis is een wit tarwebier van hoge gisting, met een toets van fruit en kruiden. Koud geserveerd krijgt het zijn wazig-witte sluier en een verfrissende lichte smaak. Dit heerlijk witbier kreeg alle tijd om zich natuurlijk te ontwikkelen.

EBC 8 | EBU 12 | Witbier | Zacht geel, gesluierd

 De brouwerij

Brouwerij Van Steenberge, ook bekend als Brouwerij Bios of Schelfaut, is een Belgische brouwerij opgericht in 1784 als Brouwerij De Peer. Het bedrijf is gevestigd in het OostVlaamse dorp Ertvelde, deelgemeente van Evergem. Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheid, vooruitgang en groei. Ze legt de nadruk op traditionele brouwkunst aangepast aan de technologische evoluties en garandeert betrouwbare kwaliteit en service. Respect voor de medewerkers en zorg voor het milieu staan centraal in het beleid.

Wanneer je bij Olivier een Celis White bestelt, tappen we er vaak een klein proefglas Hoegaarden bij. We raden dan aan om eerst de Celis White te proeven en daarna pas de Hoegaarden. Je ruikt bij de Celis direct heel duidelijk sinaasappel aroma’s. Bij de Hoegaarden ontbreekt dit en smaakt daarom vrij vlak na een slok Celis White. Onze ervaring leert dat 9 van de 10 mensen voor de fruitigere Celis kiest na de kennismaking met dit mooie Belgische witbier. 

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Utrecht