Bootjes bier van Seef

What’s in a name…

De naam Bootjesbier zegt menig bierdrinker nog niet zoveel, maar wij denken dat daar op korte termijn snel verandering in gaat komen. Volgens de brouwer is dit een “Transatlantisch Speciaalbier”dat geïnspireerd is door de bekendere Amerikaanse Red Ale. Het bier heeft een prachtige koperkleur en een stevige vlotte schuimkraag. Met 7% alcohol is dit
bier een toegankelijk doch robuust speciaalbier. Het mooie aan Bootjesbier is dat het een bier is voor een heel breed publiek. Heerlijk bij een lekker stuk vlees, een bitterbal of lekker thuis bij de bbq. Bootjesbier smaakt vol en fris en hierbij tref je de kruiden gember en koriander aan. Deze kruiden zijn van nature vrij sterk, maar in dit bier is het perfect in balans gebracht. Nog niet heel lang op de Nederlandse markt, maar heeft in korte tijd zeer veel indruk gemaakt bij de gasten en vooral ook het personeel van Café Olivier. Een bier wat zijn plek heeft gevonden op onze bierkaart en als het aan ons ligt blijft hij nog heel lang op de bierkaart staan.

 

De filosofie van de brouwer…

De bieren van De Antwerpse Brouwcompagnie zijn in zekere zin klassiek met een moderne inslag te noemen. Ze zoeken in oude Antwaarpse archieven naar unieke historische brouwgeschiedenis. Hierin hebben zij de afstrap gedaan met hun 1e bier, Seefbier. Bootjesbier is het tweede brouwsel en vindt zijn oorsprong in de oude haven van Antwerpen. Bootjesbier is een hommage aan de unieke geschiedenis van de rederij Red Star Line, en legt een ‘bierbrug’ tussen de Belgische brouwtraditie en Amerikaanse Craftbeers. Als kleine brouwerij geloven ze sterk in het unieke van Belgische bieren, maar ook het belang om ook als Belgische brouwers te blijven vernieuwen! En hier willen zij hun steentje aan bijdragen, door vergeten en nieuwe smaken toe te voegen aan de rijke Belgische biertraditie. Wat al bestaat – hoe commercieel interessant ook – hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden! Hun bieren zijn ook op 100% natuurlijke wijze gebrouwen, met natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van additieven, smaak- of geurstoffen.

 

De jonge, onafhankelijke brouwerij gaat bovendien over tot de realisatie van de eigen brouwsite in Antwerpen. Zo krijgt Antwerpen er voor het eerst in bijna een eeuw een volledig operationele brouwerij bij.

 

Het brouwproces

 

Blik achter de schermen van het brouwen van het eerste brouwsel BOOTJESBIER, dat de brouwers midden in de nacht brouwden (van 3 AM tot 11 u)

 

 

Kijk voor meer informatie op: SEEF of http://seef.be/de-brouwerij

 

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Utrecht