SLUITEN
Krassen maar!
 

Bierblog

milou vacature olivier

Dagboek van een Benjamin

Hoe is het om zonder bierkennis bij een speciaalbier-café te komen werken? Milou werkt naast haar studie bij Olivier...

Lees verder
johan

Twaalf jaar Olivier… Johan vertelt

Onze Johan gaat, na twaalf jaar, weg bij Olivier. Genoeg reden voor een sentimenteel gesprek. We blikken terug naar...

Lees verder
blik bier brewdog

Verruim je blik

Blik heeft de toekomst. Bier is langer houdbaar, behoudt zijn smaak en die ‘bliksmaak’ is al jaren verleden tijd....

Lees verder
bokbier tap

Onze bokbieren voor jou op een rijtje

Je hebt vast gemerkt dat er weer bokbier is. Ook bij Olivier hebben we een aantal verrassende smaken in...

Lees verder
bock

Het bockseizoen

Van Germaanse god tot Beierse jaloezie: Het verhaal van de bo(c)k lees je hier. Waar komt dit seizoensbier vandaan...

Lees verder
bier pairing

Pairing? Bier in plaats van wijn!

Maar hoe combineer je je eten nou met bier? Wij geven tips voor verrassende bier-spijs combi's.

Lees verder
Saison VS Session

Saison vs Session

Saison en session: Het zijn twee termen die veel op elkaar lijken, maar toch iets anders betekenen. Sterker nog:...

Lees verder
rick kempen trends

Rick kempen over biertrends

Rick Kempen is een autoriteit op het gebied van bier. Wij spraken hem over biertrends en tijdloze klassiekers. De...

Lees verder
brouwerij von honsebrouck

Een rijke geschiedenis en nog steeds actueel

Familiebrouwerij Van Honsebrouck brouwt al sinds 1900. Wat is er veranderd en wat is er behouden gebleven? Wij spraken...

Lees verder
reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Utrecht